PREKINUTA SJEDNICA IZBORNOG POVJERENSTVA!

PREKINUTA SJEDNICA IZBORNOG POVJERENSTVA!

Iako smo očekivali da će jučer, 08.01.2020. biti održana sjednica izbornog povjerenstva koju čine predsjedavajući član Damir Movre dipl.ing.kult.teh, Zdravko Smoljan dipl.ing.geod. i Vladimir Krupa dipl.ing.geod., ona je koliko smo saznali jučer morala biti prekinuta.

Na zatvorenoj sjednici su trebale biti otvorene i verificirane kandidacijske liste, međutim podnositelj jedne liste je ušao na sjednicu i onemogućio održavanje sjednice tražeći da bude prisutan sjednici.

Hvala predsjedavajućem članu Izbornog povjerenstva Damiru Movreu koji nije dozvolio neravnopravan status podnositelju samo jedne od lista, nego je sjednicu prekinuo i najavio održavanje nove (ili nastavak jučerašnje) sjednice na koju će biti pozvani predstavnici svih četiriju lista koje su predane, uključujući i našu listu "HKOIG ZA SVE!" koju je predao Adam Agotić, dipl.ing.geod.

Na upite Izbornom povjerenstvu koje je putem elektroničke pošte dostavio podnositelj naše liste, još nismo dobili pisane odgovore, ali raduje nas informacija da predsjedavajući član izbornog povjerenstva nastoji održati ravnopravnost svih kandidacijskih lista što smo među ostalim i tražili. U nastavku možete pogledati tekstove dvaju upita koji su od strane naše inicijative poslani Komori, u nadi da će izborni proces biti proveden transparentno i zakonito, sa naglaskom na ravnopravan tretman svih predanih lista.

Prvi upit od 19.prosinca 2019.godine (06h08min)

Poštovani,

dostavljam upit na službeni mail Komore,

kolegama Lipovščaku i Zoriću  kao predstavnicima upravnog i nadzornog odbora

kolegama Smoljanu i Krupi kao predstavnicim izbornog povjerenstva. Ispričavam se što upit ne dostavljam i predsjedavjućem, međutim nemam kontakt kolege Movrea, ali vjerujem da ćete mu prenjeti ovo.

S obzirom na očito osjetljivu situaciju u ovim izborima, volio bih da se izbjegne mogućnost da bilo koja lista "padne" slijedom bilo čijih potencijalno zakulisnih igri.

Dva su pitanja na koja vjerujem da ćete dati odgovor na obostranu korist svih potencijalnih lista.

1. Što ako na nekoj listi bude određeni član komore, njegova suglasnost putem propisanog obrasca se priloži, sve ostalo uredno, međutim nakon što se lista preda kao valjana, taj član odluči da on ipak to ne bi?

2. Što u slučaju da se iz bilo kojeg ralozga, na dvije liste pojavi član koji je dao potpisani obrazac objema listama. Iz bilo kojeg razloga...

Smatram da se ne smije dogoditi da cijela lista (u 1. slučaju) ili obje liste (u 2.slučaju) budu proglašene nevažećima. Znamo kud bi to vodilo. Što god drugo da odlučite, sve bih osobno prihvatio. Bilo da se listama dodjeli nekakav kratak a opet primjeren rok (24-48 sati) da se "problematični" član zamjeni drugim (ako je to uopće moguće i u skladu sa pravlinicima), ili naprimjer da lista nastavi dalje izborni posupak sa članom manje. Kako god, ili neka treća mogućnost, smatram samo krajnje neprihvatljivim kad bi se takve liste diskvaliticirale...

Lijep pozdrav

Adam Agotić, dipl.ing.geod.

Podržite nas!

Ostani u kontaktu

Pretplatite se na obavjesti ...