SJEVERNA KOREJA ILI HRVATSKA

SJEVERNA KOREJA ILI HRVATSKA

SJEVERNA KOREJA ILI HRVATSKA?- IZBORI ZA SKUPŠTINU HKOIG

Glavni postulat svih izbora je taj da se omogući fer utakmica svim sudionicima izbora primjenjujući propisana pravila! Je li to slučaj i kod izbora za skupštinu HKOIG?

Netko neupućen ili onaj kojemu se plasiraju iskrivljene činjenice može steći dojam da se vodi nadmudrivanje formalne naravi koje nije sadržajno bitno!

Upravo suprotno! Vodi se „borba“ za fer pozicije SVE TRI LISTE u izbornoj utrci! U toj utrci Nadzorni odbor je tijelo koje je, između ostalog, zaduženo da se svi procesi obavljaju u skladu s propisima.

A sada vijesti iz Sjeverne Koreje

  • Predsjednik nadzornog odbora opominje našu listu za neovlaštenu uporabu akronima HKOIG. Od kada se ne smije jasno i nedvosmisleno reći da se natječemo za Skupštinu HKOIG? Pa za što drugo su ovi izbori?
  • Predsjednik nadzornog odbora je podnositelj liste broj 2 iako u skladu s propisima osobe koje sudjeluju u radu Izbornog povjerenstva (između ostalih to je i Nadzorni odbor kao drugostupanjsko tijelo) to ne mogu biti.
  • Na istoj listi je još jedan član Nadzornog odbora.
  • Znači, dva člana nadzornog odbora (od tri) su na jednoj listi, a Nadzorni odbor odlučuje u drugom stupnju o prigovorima koje rješava Izborno povjerenstvo.
  • Odlično, sve je spremno za fer utakmicu. Niti Kim Jong-un se ne bi posramio takve fer utakmice!

Upozorili smo prigovorom Izborno povjerenstvo na taj propust ali nisu imali snage „presjeći“ i osigurati fer utakmicu i iz utakmice izbaciti one koji za takvu utakmicu nisu spremni!

Svaka lista koja ima namjeru ući u izbornu utrku mora poštovati pravila institucije za čije se vođenje „bore“! Zar oni koji nisu spremni poštivati propise institucije koju žele voditi zaslužuju priliku da je vode?

Razmislite!

Podržite nas!

Ostani u kontaktu

Pretplatite se na obavjesti ...